Manuál

Obecné informace

Nemokalk je webová aplikace sloužící k oceňování nemovitostí cenou zjištěnou, nákladovým, výnosovým a porovnávacím oceněním. K používání programu Nemokalk je potřeba pouze počítač připojený k internetu. Pro správnou funkci včech částí Nemokalku doporučujeme používat webový prohlížeč Firefox. Zdarma ke stažení zde: https://www.mozilla.org/cs/firefox/new/

 

Většina údajů zadaných do programu se ukládá průběžně a samočinně, není tedy třeba ukládání nijak potvrzovat. Program používá několik úrovní pseudooken otevíraných do popředí (karty). Karty lze zavřít kliknutím do šedé plochy mimo okno nebo stisknutím klávesy Esc.

 

Nejdůležitější změny v programu od 2.3.2021:

  • Program je plně v souladu s novým zákonem o znalcích včetně novely zákona o oceňování majetku, mimo jiné zabudovaným novým výchozím vzorem posudku.
  • Na stránce „Základní nastavení“ jsou k dispozici nová datová pole, označena přesně v dikci nového zákona.
  • Pro usnadnění jsou zachovány poslední vyplněné texty z předchozího projektu s číslem, nebo si můžete vybrat texty z vlastní historie.
  • Na stránce „Základní nastavení“ jsou červeně zvýrazněna povinná datová pole
  • Na stránce „Základní nastavení“ se zobrazí další povinná pole při zatržení orgánu veřejné správy.
  • Na stránce „Základní nastavení“ je možno vygenerovat smlouvu s klientem (v případě smluvní odměny je ze zákona povinná).
  • Na stránce „Listy vlastnictví“ je pole pro Ostatní skutečnosti, zapsané na LV.
  • Na stránce „Skupiny“ v modulu „Realizované prodeje“ jsou pro zdokumentování vyhledávání vzorků zařazeny Reporty, které se objeví ve výstupním textu analýzy dat (rychlé zdůvodnění).
  • Na stránce „Skupiny“ v modulu „Porovnávací ocenění“ lze jednoduše uvést důvod vyřazení, tyto se nově objeví ve výstupu jako vyřazené vzorky.
  • Strana „Kontrolní přehled“ má rozšířené funkce pro kontrolu posudku, vložení odpovědi do znaleckých otázek v případě nutnosti samostatného ocenění skupin, zdůvodnění výsledku v úrovni ceny obvyklé nebo tržní hodnoty, v jednom projektu tedy lze ocenit v jedné skupině obvyklou cenu, v druhé tržní hodnotu apod.
  • Na stránce „Posudek“ jsou bloky řazeny přesně dle požadavku nového zákona o znalcích, základní texty jsou přednastaveny, můžete si tedy vyrobit vzor posudku dle svých zvyklostí a zároveň v  nově požadovaném formátu.

Registrace a přihlášení


Pro práci s programem Nemokalk je nutné se přihlásit na adrese https://www.nemokalk.cz/2018/-x-login zadáním e-mailu a hesla. Pokud nemáte přihlašovací údaje, můžete se zaregistrovat na adrese https://www.nemokalk.cz/2018/-x-register.

Po odeslání osobních údajů je třeba účet aktivovat podle instrukcí zaslaných na Váš e-mail. Aktivací účtu získáte zdarma zkušební licenci 'Profesionál plus' na dobu jeden měsíc.
 


Pokud zapomenete heslo, můžete si přihlašovací údaje nechat znovu poslat
na adrese https://www.nemokalk.cz/2018/-x-sendpass.

 


Přihlášení k uživatelskému účtu je možné vždy jen z jednoho počítače.
Pokud se k účtu přihlásíte z jiného, na prvním proběhne odhlášení.

 

gt:0.056
Loading